Cover De armen van mijn oma.png

De armen van mijn oma

Illustraties Suzan T'Hooft

Vormgeving Dries Desseyn

​​De Eenhoorn - 2019

Lowieze en haar oma Bonnie zijn twee handen op één buik. Ze hebben hun eigen rituelen en grapjes, en kennen elkaar door en door.

Maar dan wordt Bonnie halsoverkop verliefd op Kamiel. Dat vindt Lowieze maar niks.

Plots moet ze al die warme aandacht van Bonnie met een ander delen!

Daarover – en ook over een verdwenen opa, dikke pannenkoeken, de sintenboot, muziek, de zee en zoveel meer – lees je in dit knusse boek.

5+ / 8+ Kleurrijk en hartverwarmend (voor)leesboek over de liefdevolle band tussen een oma en haar kleinkind.

Luisterboek via Luisterpuntbibliotheek

'(...) Het verhaal zet mooi in de verf dat ook de oude vrouw moet zoeken naar een nieuwe balans tussen haar eigen noden en die van haar kleindochter. Ze maken allebei fouten, maar hun warme band blijkt voldoende sterk om tot een andere manier van samenzijn te komen, waarin er ook plaats is voor Kamiel. (...) De armen van mijn oma toont zo dat mensen van alle leeftijd een verhaal meedragen dat de moeite waard is om te delen.' (Vanessa Joosen, De Standaard)

'Hartverwarmend is het boek zeker. Er zijn weinig boeken geschreven die de band tussen grootouder en kleinkind zo in de verf zetten. Aan de andere kant leren we ook dat die grootouder gerust een eigen leven mag hebben. Deze oma vindt op latere leeftijd nog de liefde van haar leven, en hoewel dit niet gemakkelijk is voor Lowieze, is dit een heel mooi gegeven.' (Tinne Geuens, Pluizer)

ISBN 9789462914339
NUR: 273, 282
€ 21,50
Te koop in de boekhandel of hier te bestellen.