Ferre_edited.jpg

Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie

Illustraties Jef Roels

Vormgeving Leen Depooter

​​De Eenhoorn - 2009

2de druk 2012

Ferre en zijn oma Frie hebben het niet gemakkelijk in het leven, maar ze hebben elkaar. Toch verbergt Frie een geheim voor Ferre. Hoe komt het dat hij ooit twee dagen in een kast zat? Waarom is hij zo gehecht aan zijn knuffel Fredje? En wat is er gebeurd met zijn moeder en vader? Is het wel waar wat Frie hem heeft verteld ...

 

10+ Een aandoenlijk boek over een jongen die moet kiezen: wil hij de waarheid weten, of gelooft hij liever in een Fantastisch Verhaal?

 

Longlist Gouden Uil Jeugdliteratuur

Shortlist Boekenleeuw

Nominatie Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

Luisterboek via Luisterpuntbibliotheek

'Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie is niet het eerste jeugdboek waarin een kind een triest verleden met zich meedraagt dat zich langzaam ontvouwt voor hem en de lezer, maar Siska Goeminne brengt het op een originele manier, waarin grappige, ontroerende, trieste en blije passages elkaar afwisselen en zorgen voor een mooi evenwicht.' (De Leeswelp)


'Het Fantastische verhaal van Ferre en Frie doet zijn titel eer aan. De spaarzame tekst van Siska Goeminne en de complexloze tekeningen van haar zoon Jef Roels vinden elkaar moeiteloos.' (De Standaard)


'Een puur boek dat ontroert door de voorzichtige gebaren van gekwetste mensen en het wit tussen de mooie woorden.' (Iedereen leest)

Muzikale VERTELLING

ISBN 9789058385550
NUR: 283
€ 14,95
Te koop in de boekhandel of hier te bestellen.