Het%20hart%20van%20het%20meisje_edited.j

Het hart van het meisje

Illustraties Tim Van den Abeele

Vormgeving Dries Desseyn

​​De Eenhoorn - 2021

Aan de overkant stond de vader.
Hij stak een hand op naar haar en ze voelde hoe haar hart een sprongetje maakte, hoe licht ze plotseling werd en hoe groot de honger was.
Ze zette haar handen aan haar mond.

Papa!

Het schalde als een feestje over het water.

Alle leeftijden - Hartverwarmend boek over een meisje dat zee, zand, water en woud trotseert om haar vader te vinden. 

Een verhaal voor iedereen die naar een ander zoekt en verlangt, en ten slotte zichzelf vindt.

Bronzen Penseel 2022 voor de illustraties

'De poëtische tekst van Siska Goeminne loodst je door de dromerige prenten van Tim Van Den Abeele. (...) Op de hele tocht door het bos is haar moeder subtiel aanwezig – in herinneringen, in lekkere boterhammen, in haar veerkracht. Uiteindelijk ligt daar het gelukkige einde voor het meisje, dat verbeeld wordt in een warme prent waarin moeder en dochter elkaar weer in de armen sluiten.' **** 

(Vanessa Joosen, De Standaard)

'De tekst is tegelijkertijd poëtisch, verhalend én gevoelsmatig geschreven. Siska Goeminne brengt de tekst beeldend en slaagt er tegelijkertijd in om de interpretatie van de lezer te prikkelen. Op een wonderlijke manier slaagt ze erin om vaagheid niet te laten vervallen in chaos en verwarring. Als lezer krijg je een duidelijke richting, maar word je evengoed uitgedaagd om zelf betekenis aan het verhaal te geven.

Voor wie een innerlijke reis wil maken, is Het hart van het meisje de perfecte inspiratiebron en leidraad. Open het boek, laat kleuren en woorden tot je spreken en verdwaal in je eigen hart. Dit kinderboek is een voorbeeld van wat laagdrempelige poëzie en kunst zou moeten zijn: uitdagend, verrassend én herkenbaar.'

(Lindsey Desmet, Pluizer)

'Siska Goeminne houdt de bredere context bewust vaag. Daardoor krijgt elke lezer de ruimte voor een stuk persoonlijke interpretatie. Door het verhaal zo van details te ontdoen, zoomt Goeminne meesterlijk in op de relationele dynamieken tussen ouders en kind. (...) Siska Goeminne speelt knap met taal, haar poëtisch taalgebruik doet dit verhaal onder de huid kruipen. (...)

Tim Van den Abeele tilt met zijn kenmerkende monotypes dit verhaal naar een weer hoger niveau. Oranjerode tinten die de continu brandende hoop in het hart van het meisje voelbaar maken, contrasteren met donkere, blauwgroene tinten, die de tristesse in dit verhaal tonen.’

(Katrien Maris, MappaLibri)

'Het is een kunst om zonder het gebruik van finesses je zo te beroeren. Het is een taal die Goeminne haarfijn spreekt. Geen enkel woord is te veel. Door het samenspel met de illustraties van Tim van den Abeele is er een goede balans tussen luisteren en kijken ontstaan. Taal en beeld vullen elkaar aan en overschaduwen de ander niet. (...)

Een prachtig prentenboek, dat heel bijzonder is geïllustreerd, volledig passend bij het verhaal van het meisje.

Een aanrader voor iedereen die iemand mist.'

(Sanne de Graaf, Boekenbende)

'Siska Goeminne schreef met zuinige woorden en broze zinnen dit poëtische verhaal. Terwijl twijfel en schrik er deel van zijn, halen moed en vertrouwen de bovenhand. Het troostende einde sluit het geheel gepast af en spreekt je aan op je eigen verbeelding en inleving. Hoewel het verhaal concreet is, lees je tussen de lijnen door zoveel meer. Een hele gevoelswereld die door zijn gelaagdheid jong én oud bekoren zal.
De prenten van Tim Van Den Abeele vertellen mee het verhaal. Zijn monotypes in kleurlagen visualiseren, zoals hij het zelf zo mooi verwoordt, de emoties uit het verhaal en geven er extra diepte aan. In al zijn kleurenpracht verbeeldt hij de suggestie en schetst hij sferen die bij je naar binnen sluipen. (...)
Dit alles is al even puntgaaf vormgegeven door Dries Desseyn, waardoor het geheel met gemak de stempel ‘aanrader’ verdient.'

(Eric Vanthillo, website Pluizuit)

ISBN 9789462915497
NUR: 273
€ 19,95
Te koop in de boekhandel of hier te bestellen.