Ik wil de koning zijn_edited.jpg

Ik wil de koning zijn. Naar Macbeth van Shakespeare

Illustraties Judith Vanistendael

Vormgeving Peter De Roy

​​Lannoo - 2017

Er leefde en stierf eens,

in een land vol groene heuvels,

een man met de naam Macbeth.

Hij had van alles.

Maar nooit genoeg.

9+  Bewerking van deze donkere tragedie van Shakespeare tot een gruwelsprookje voor kinderen en volwassenen, over actuele thema's als machtswellust en hebzucht.

Nominatie Kinder- en Jeugdjury

TIP op KETNET

'Imponerend en indringend is het minste wat je van dit sprookje kan zeggen. De taal van Goeminne houdt het midden tussen proza en poëzie. Zij kiest haar woorden zorgvuldig en creëert zo ritmische zinnen die beklijven met veel stiltes tussendoor. Het geheel laat zich vlot voorlezen en schept een onbehaaglijke sfeer die je meevoert.
De prenten van Vanistendael zijn al even innemend en sluiten hier perfect bij aan. Zij tekent en schildert grote taferelen in kleuren die inwerken op je gevoel. (...) Voor iedereen die Shakespeare kent of niet, een aanrader die beklijft!' (Eric Vanthillo, Pluizuit)

'Ik ben er niet goed van, van zoveel schoonheid in tekst en in beeld. Ik kende Vanistendael haar werk reeds van o.a. Toen David zijn stem verloor en dit is hier terug een aaneenrijging van beeldende parels. Ook de vertaling van de theatertekst op rijm van Siska Goeminne naar bevattelijke en uitnodigende proza is van een hoogstaand niveau. (...) Ik ben er ondersteboven van.' (Jan Stevens, Boekensite Gent)

‘Shakespeares meest dramatische, meest tragische theatertekst bewerken voor kinderen, het is een uitdaging en een waagstuk. Judith Vanistendael en Siska Goeminne stortten zich erop en het resultaat is bloedstollend. (…) Vanistendael werkt met grove borstelstreken die de donkere, beklemmende emoties krachtig neerzetten. (…) Ook Siska Goeminne levert een huzarenstuk. Ze zet het berijmde toneelstuk van Shakespeare om in poëtisch proza. De zinnen schikt ze in versregels en strofen. De ritmische, klankrijke taal met veel herhalingen neemt je meteen op sleeptouw.’ (Jan Van Coillie, Lees-wijzer)

ISBN 9789401412131

NUR: 277

€ 24,99

Te koop in de boekhandel of hier te bestellen.