LeesjeEnWurm.jpg

Leesje & Wurm

 

Illustraties Frank Daenen

Vormgeving Dries Desseyn

​​De Eenhoorn - 2022

 

Leesje is wild en vurig en verzot op boeken. Ze bijt stukken en hapjes uit letters en prenten. Niks vindt ze zo lekker als een mooi verhaal! 

Wurm is rustiger, maar ook hij glijdt dolgraag tussen woorden en beelden. Want ook al zijn verhalen nog zo woest, verdrietig of eng, in boeken kan Wurm schuilen als in een warm nest.

Aan de ene kant is er het verhaal van Leesje, aan de andere kant begin je bij Wurm. In het midden ontmoeten ze elkaar – natuurlijk, want verhalen verbinden. En kun jij de 66 beroemde boekenhelden vinden?

3+, 6+ Een fantasierijk omkeer- en kijkgroeiboek voor iedereen die houdt van verdwalen in verhalen. 

Dit bijzondere project kwam tot stand

i.s.m. de bibliotheek van Genk.

'In dit originele omkeerboek vind je 2 verhalen die samenkomen in het midden en die je kan lezen in een volgorde naar keuze. Tegelijkertijd is dit boek een warme ode aan bibliotheken, aan het medium ‘boek’ en aan verhalen op zich.
Het doet je nadenken over de waarde van verhalen en boeken en doet je zin krijgen om er zelf in te verdwalen. (...)
Een apart boek dat heel veel liefde toont voor het boekenvak, het lezen en het dwalen in verhalen. Kortom, een warme ode aan het boek!'

(Eric Vanthillo, Pluizuit)

'Wat een heerlijk prentenboek is dit. Helemaal op maat van kinderen én volwassenen die besmet zijn met het boekenvirus. Tekst en prenten spelen mooi op elkaar in. Korte, duidelijke zinnen wisselen af met rijmpjes. De prenten zijn rustig opgebouwd, in zachte kleuren. (...) 

Samen met de kinderen op zoek gaan naar alle afgebeelde verhalen en helden is puur genieten.

Dit boek is een ode aan de kinderliteratuur. Het is een zalig omkeerboek voor leesbeesten en boekenwurmen in spe.'

(Lut Vanderaspoilden, Lees-Wijzer)

'In het midden komen zowel de personages als de prenten samen in een dwarse illustratie over twee pagina's heen en dat is op zich al knap bedacht.
Er wordt gerefereerd aan bekende sprookjes en verhalen en zelfs naar een gedicht van A.M.G. Schmidt. Dat alles is wondermooi in knappe illustraties weergegeven.'

(Ria Dorssemont, Leesplezier)

ISBN 9789462916289
NUR: 273, 274
€ 19,95
Te koop in de boekhandel of hier te bestellen.

LeesjeEnWurm48_edited.jpg